I princip kan du plantera lagern ‘Lagerhägg Etna‘ året runt, förutom under perioder med frost. Vill du plantera på våren eller hösten? Observera att ingen (natt)frost förväntas den kommande veckan. Detta kan hindra tillväxten av din häck. För plantor med rotklump rekommenderar vi inte plantering på sommaren.

När du planterar din lager ‘Etna’, använd planteringsjord och gräv inte för djupt. Rotsystemet behöver bara försvinna under jorden. När du planterar en häck, tänk alltid på att det är mycket viktigt att plantera häcken i en rak linje. Så kontrollera regelbundet att din häck fortfarande står upprätt under plantering, innan du fortsätter att lägga till fler plantor.

Fördelar:

Upprätt växande för smala häckar

snabbväxande

Färre beskärningssessioner

Mycket bra tålig

Nackdelar:

Tål inte våta förhållanden

Det bästa valet för en smal lagerhäck

Lagerhäckar är älskade av holländska trädgårdsmästare. Körsbärslagren (Prunus laurocerasus) tål det holländska klimatet bra och med sina glansiga blad har växten en helt annan karaktär än de flesta andra vintergröna häckväxter.

Dessutom växer de större lagerarterna, som lager ‘Rotundifolia’ och lager ‘Novita’ tillräckligt höga för att fungera som en privat häck. Nackdelen är att de lagerarterna också behöver ganska mycket utrymme på bredden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.