Planerar du att köpa en Elho regntunna? Eller har du redan köpt den? I så fall: grattis till din helt nya Elho-regntunna! Pipan har precis levererats, men nu måste du fortfarande koppla den. Men ja, hur ska det göras?

Vi på Tuindirect hjälper dig gärna på vägen! Du kan köpa Elho Green Basics regnfat eller Elho Pure Raindrop regnfat av oss. Regntunnorna måste båda kopplas ihop på ett annat sätt. Inga problem! Det är inte särskilt komplicerat, men du måste veta hur du ska gå tillväga!

Regntunnan Green Basics har en generös volym på 200 liter. Tunnan är gjord av återvunnen plast och är väldigt populär eftersom det finns en kruka ovanpå tunnan som man kan placera olika blommor och växter i.

Installationen av denna regnfat är mycket enkel. Du måste fortfarande köpa material till detta, eftersom detta inte ingår i Elho-tunnan. Du behöver en påfyllningsmaskin för att koppla ihop regntunnan. Påfyllningsmaskinen kan fästas på stupröret. Vi rekommenderar att du väljer en påfyllningsmaskin med sommar/vinterläge. Detta förhindrar att vatten fryser fast i tunnan och stupröret. Mät diametern på stupröret innan du väljer lämplig påfyllningsmaskin. VAR UPPMÄRKSAM! Har du ett stuprör av zink? Då rekommenderar vi Garantias fyllningsmaskiner Avanti eller Speedy. Dessa kan även användas till stuprör i plast. Om du har ett fyrkantigt stuprör rekommenderar vi Rapido Quattro.

Anslutning av avloppsrör/slang till pipan

Elho Green Basics regnpipa i sig kommer med en gummikoppling och en kran. När du har köpt en lämplig påfyllningsmaskin måste du fortfarande koppla in den. Du börjar med att montera påfyllningssystemet enligt instruktionerna. (Vänta innan du limmar vid behov tills du är säker på att allt är ordentligt anslutet till stupröret). Du kan sedan placera gummikopplingen som följer med din regntunna direkt på röret (40 mm) eller slangen (32 mm) till påfyllningssystemet. Kopplingen är inte nödvändig om röret eller slangen är 25 mm. Du kan sedan koppla påfyllningssystemet direkt till hålet på regntunnan.

Anslutning av påfyllningsmaskinen till ett stuprör i plast

Nästa steg är att ansluta den till stupröret i plast. För att börja, placera regntunnan på en plan yta. Se till att den är så rak som möjligt, använd vattenpass vid behov. Håll sedan påfyllningsmaskinen horisontellt mot stupröret. Det är viktigt att detta görs horisontellt. När påfyllningsmaskinen är monterad i vinkel kan regntunnan svämma över. Använd en markör och rita en linje på stupröret där mitten av avloppsröret kommer att vara. Mät sedan 2,5 cm över och under denna linje och rita ett streck även här. Sedan, med en vanlig handsåg, skär du biten mellan den övre och nedre raden. Nu kan du placera påfyllningsmaskinen på stupröret.

Anslutning av påfyllningsmaskinen till ett zink- eller fyrkantigt stuprör

För stuprör av zink har vi två påfyllningssystem som vi rekommenderar. Vi har även en rekommendation för ett fyrkantigt stuprör. Dessa system är monterade på liknande sätt. Du behöver inte såga när du installerar dessa system. Att såga stuprör av zink är nästan omöjligt, dessutom ger detta ofta inte önskat resultat. Har du ett Garantia Avanti eller Speedy påfyllningssystem för ditt stuprör i plast? Även då kan du följa dessa steg för att ansluta den.

Ett borrhuvud ingår i dessa fyllningssystem. Innan du börjar borra, markera med en markör var mitten av avloppsröret/slangen kommer att vara. Borra ett hål här med den medföljande borrchucken. Vi rekommenderar att slipa kanterna lite så att vassa kanter inte bryter gummimunstycket. Nu kan du sätta gummimunstycket genom det borrade hålet. Och nu är påfyllningsmaskinen ansluten.

Prickar i:et

Som ett sista steg kan du limma avloppsröret eller slangen på påfyllningsmaskinen. Detta förhindrar läckage när vattnet rinner genom påfyllningsmaskinen till regntunnan. Sedan kan du sätta kranen längst fram på pipan. VAR UPPMÄRKSAM! Vi rekommenderar att du öppnar kranen på vintern och tömmer regntunnan. Om ditt påfyllningssystem har sommar/vinterläge rekommenderar vi att du använder detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.