Det är inte utan anledning att fler och fler väljer planteringskar i polyester i sin trädgård. Polyester är ett fantastiskt material, är väldigt lättskött och fulländar trädgården när de väl är fyllda med vackra växter eller blommor! En planteringskruka av polyester är också extremt motståndskraftig mot väderpåverkan, så det är inte nödvändigt att flytta planteringskärlen till en torrare eller varmare miljö.

Din plantering i polyester behöver aldrig gå in
Polyester är verkligen ett riktigt mirakelmedel! Polyester är en polymer som består av en kedja av suppurativa bindningar och är förstärkt med glasfiber. Så väldigt stark och hållbar! I ett klimat som det i Nederländerna och Belgien absorberar planteringarna i polyester praktiskt taget ingen fukt, så de kan inte frysa i bitar. Som ett resultat behöver en plantering i polyester aldrig flyttas inomhus!

Lyxig look men ändå lätt
Polyester är ett fantastiskt material som ser väldigt lyxigt ut. Det fina med polyesterplanteringskärl är att de är väldigt lätta. De är lätta att lyfta och flytta. Du behöver dock inte oroa dig för att dina planteringskärl blir stulna, för när planteringskärlen väl är fyllda med jord är planteringskärlen väldigt tunga! En kruka av polyester är för övrigt genomfärgad, så du behöver inte oroa dig för att underfärgen dyker upp efter eventuella repor eller mindre skador. Kärnan har samma färg som utsidan av krukan.

 

Isolerande och frostbeständig
Har du en vacker växt eller ett vackert träd i din polyesterkruka eller har du några i tankarna och är de känsliga för frost? Det är inga problem för planteringsmaskinen i polyester! En kruka av polyester är helt isolerande med ett tjockt lager EPS. Detta håller rötterna på frostkänsliga växter och/eller träd sköna och varma även när det fryser!

Finns i alla former och storlekar
En annan stor fördel med en plantering i polyester är att polyester är väldigt lätt att arbeta med. Detta gör planteringar i polyester tillgängliga i många olika former och storlekar. Så det finns något för alla att få! Planteringskärl i polyester är på modet. De har ett elegant och modernt utseende, men passar även bra i naturliga trädgårdar! Planteringskärl i polyester är därför lämpliga för frekvent användning på nästan vilken plats som helst.

Planteringskärl i polyester har lång livslängd
Polyester är ett mycket slitstarkt material! Visste du att planteringar i polyester har en genomsnittlig livslängd på upp till 50 år? Det är tio gånger den genomsnittliga livslängden för en plantering i trä! Polyester är dessutom extremt underhållsvänlig och kan lätt sköljas av med vatten. Materialet är smutsbeständigt och fuktbeständigt.

 

Olika applikationer
Vill du ha krukan utan botten eller med hjul till exempel? Inga problem! Planteringskärl i polyester finns i alla möjliga utföranden och du kan till och med förvandla en plantering i polyester till en damm! Dräneringshål är lätta att själv borra i polyesterkärlen, eftersom polyester är väldigt lätt att bearbeta. Dessutom kan du använda planteringskar i polyester som bård eller som avgränsning av till exempel din terrass. “The sky is the limit” med de fantastiska planteringskärlen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.